Петър Берон посети Кюстендил и разказа за Еквадор
Петър Берон посети Кюстендил и разказа за Еквадор / netinfo

Проф.Петър Берон представи пред кюстендилската публика посещението си в Еквадор под надслов "Новите пътувания на проф.Петър Берон". Проявата се организира от Кюстендилско географско дружество съвместно с ръководството на читалище "Братство".
Преодолявайки лични проблеми Берон се е отзовал на поканата, за да направи слушателите съпричастни на впечатленията му от пътуванията в Северозападна Африка и Северозападната част на Южна Америка.


"Eквадор се намира в северозападния ъгъл на Южна Америка, на площ от 256 370 кв.м.,тя е най-гъсто населената страна в Южна Америка с население около 12 милиона души.Еквадор е страна на разнообразие от животни и природни пейзажи. Нямаше как да не посетя най-добрите в света острови Галапагос, величествените и най-високите вулкани на земята, разположени в Андите и вечно зелената тропическа Амазонска гора. Еквадор е една от най-богатите страни в света на флора и фауна с над 20 000 вида растения. От тях 4500 се срещат само в Еквадор", заяви Берон.
Той допълни,че държавата е от 10-те страни през които минава екватора, като той е посетил повечето от тях. Берон продължи с разказа си за посещението на Паметника на Еквадор,наречен "Средата на света", където е имал възможност да застане едновременно на северното и на южното полукълбо.

Петър Берон посети Кюстендил и разказа за Еквадор
netinfo