Пей сърце- стари градски и шлагерни песни днес и утре в Кюстендил
Пей сърце- стари градски и шлагерни песни днес и утре в Кюстендил / Дарик-Кюстендил,архив

Осмият национален фестивал на старата градска песен "Пей сърце"- Кюстендил ще бъде открит в 17, 30 ч., в голямата зала на читалище „Братство 1869". За първа година „Пей сърце" ще бъде фестивал и на шлагерната песен.
Съхраняване и популяризиране на старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота е основната цел на кюстендилския фестивал, който се провежда под патронажа на кмета на община Кюстендил.
Фестивалът „Пей сърце" е с конкурсен характер. Програмата започва с изпълнения на Градски духов оркестър- Ракитово, в 17, 50 ч. Веднага след тях на сцената ще излязат МК „Пей сърце", с ръководител Ани Стойнева.
Председател на журито е проф. Панайот Панайотов- музикант и преподавател в Нов български университет и Софийски университет. Членове на журито са: Стефан Илиев- секретар на Съюза на българските композитори, Красимира Матуска- музикален педагог, Бони Милчева- певица и водеща на музикално телевизионно предаване, Димитър Неделчев- музикален педагог и диригент, Димитър Цветков- музикант и диригент. Художествен директор - Десислава Китанова. Технически директор - Орлин Балабанов.
Фестивалът продължава и в неделя, от 10 ч. Обявяването на резултатите и връчването на наградите ще започне в 15, 30 ч.