Пари за крепостната стена и балнеологичния комплекс  при сключен договор с фирма- изпълнител
Пари за крепостната стена и балнеологичния комплекс при сключен договор с фирма- изпълнител / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Правителството ще отпусне на общините средствата по първата публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", когато са приключени обществените поръчки и има сключен договор с избран изпълнител на обектите.
"За момента няма проблеми с финансирането. Специално в община Кюстендил знам, че са в ход процедурите по Закона за обществените поръчки за избор на фирма- изпълнител на проекта за крепостната стена в Хисарлъка и Медико- балнеологичния комплекс", коментира заместник- председателят на Народното събрание Мая Манолова.
Министерски съвет одобри 10 проекта за 7 от 9- те общини в Кюстендилска област, които ще получат финансиране, на обща стойност над 16 250 000 лв.
Община Кюстендил ще получи 5 073 269 лв. за проекта «Акрополът на Пауталия - пътешествие през вековете", за римската стена и лесопарк Хисарлъка, както и 2 500 000 лв. за "Изграждане на Център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация".
На стойност 4, 5 млн. лв. е проекта на община Дупница за Многофункционална спортна зала "Марек", който обаче е в процес на разработване.