Отново обществена поръчка за енергийна ефективност в Дупница
Отново обществена поръчка за енергийна ефективност в Дупница / Дарик радио,архив

За втори път община Дупница обяви обществена поръчка за изпълнение на мерките за повишаване на енергийната ефективност в училища, детски градини и общинската болница. Това са средствата осигурени по т.нар. Норвежка програма.

Въвеждането на мерките са основно- подмяна на котли и горелки с цел газификация в детска ясла „Пролет", ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", ОУ „Св. Климент Охридски", гимназия „Христо Ботев", СОУ „Св. Паисий Хилендарски", МБАЛ „Св. Иван Рилски", ОДЗ „Таушаница", ОУ „Евлоги Георгиев" и ОУ „Неофит Рилски. Това са обектите финансирани по т.нар. Норвежка програма. Крайният срок за приключване на дейностите, съгласно изискването поставено от община Дупница е 31 декември 2016 г. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 663 026 лв.

Припомням, че като цяло срокът за завършване на дейностите по т.нар Норвежка програма беше удължен. Така крайният срок ще бъде април 2017, а не 2016 година. Това ще даде възможност на избраната фирма изпълнител на ремонтните дейности да извърши работата в срок.