ОС- Бобов дол се защити с обръщение към гражданите
ОС- Бобов дол се защити с обръщение към гражданите / Дарик- Кюстендил, архив

Общинските съветници в Бобов дол гласуваха специално обръщение към населението в общината, по повод сигнали до медии и държавни институции от Венцислав Симеонов. В обръщението се казва цитирам:

"В последните няколко месеци към дейността на Общински съвет - Бобов дол се провежда злонамерена и мръсна клеветническа кампания, с цел дискредитирането и блокиране на работата му.

Визиралият се в средствата за масова информация господин Венцислав Симеонов се опитва тенденциозно да внушава съмнения за некоректни и незаконови действия от страна на общинските съветници".

Общинският съвет дава информация за решение №1 от тази година, с което се предоставят под наем или конкурс помещения за разкриване на филиал на „МЕДИКО-ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ОЗОК" ЕООД, гр.София. "Същото решение не получи подкрепата на областните здравни  ръководни инстанции и по-късно „МЕДИКО-ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ОЗОК"ЕООД си изтегли искането за отдаване под наем на помещенията. Нещо повече няма сключен договор между Кмета на общината и медицинската фирма. През миналия мандат общинското ръководство закри дейността на болницата  / МБАЛ "Д-р Стоян Сантев" ЕАД /. Сегашното ръководство отпочна редица процедури и полага значителни усилия за подобряване на доболничното обслужване, възстановяване на рентгена и лабораторията" се казва още в обръщението прието на днешната сесия.

В момента жителите на община Бобов дол общината пътуват до Дупница или Кюстендил за даване на кръвни проби и други медицински услуги.

"Работата на Общинският съвет се характеризира с разумен, конструктивен и позитивен дух, между всички представители на политически сили. Няма дребнотемието, междуличностно заяждане и първично партийно противопоставяне. Компромисът и диалогичността са на първа линия......Обръщаме се към вас, гражданите от община Бобов дол, да Ви уверим, че правилно сте подходили с Вашия избор на общински съветници и ние ще продължим да работим в полза на гражданите", завършва текста на обръщението.