Обсъдиха работата с деца със специфични потребности
Обсъдиха работата с деца със специфични потребности / netinfo
Публично обсъждане на модела за работа с деца със специфични образователни потребности проведоха родители, неправителствени организации и директора на ЦДГ Калина в Дупница. Нито една от поканените институции, имащи отношение към работата с деца не присъства на срещата.

Информация относно броят на децата със специфични образователни потребности, техните диагнози и колко от тях са обхванати в образователната система не може да се получи от нито една институция в общината, стана ясно на срещата. На нея бяха дискутирани препоръките, които ще влязат в правилника на работа на бъдещия дневен център.

Към препоръките на сдружение „Партньори Дупница“, което прави модел за работа на центъра, бяха добавени и предложенията на родителите – да бъде уточнен регламента, по който ще се приемат децата. Това се налага, тъй като дневния център ще работи само с 20 деца, а с всяко дете ще работи по индвидуална програма в засисимост от потребностите. 

Другото предложение от страна на родителите е да се създаде база с данни на специалисти. Присъстващите на срещата родители поставиха и началото на група за самопомощ.