Общинският Почивен дом в Ючбунар на търг с начална цена от 181 200 лв.
Общинският Почивен дом в Ючбунар на търг с начална цена от 181 200 лв. / www.panoramio.com

181 200 лв. е началната тръжна цена на общинския Почивен дом в местността "Ючбунар" в село Богослов, изготвена от лицензиран оценител. С докладна до Общинския съвет, кметът Петър Паунов предлага продажбата да стане чрез търг с тайно наддаване по Закона за общинската собственост.
Почивният дом е с площ 4 342 кв. м., като застроената площ е 601 кв. м. Сградата е построена 1977 г. Общинският съвет прие вече решение, с което преобразува имота в частна общинска собственост, след проявен към него инвеститорски интерес.
Сесията на ОС започва в 14 ч. На нея ще бъде разгледана и промяна в Наредбата за местните данъци и такси, която намалява таксата за автогарово обслужване.
Досега тя бе 2 лв. за автобус.
"Превозвачите се оплакаха от намаляване на пътниците и приходите им. Ще им дадем глътка въздух. Предложението е таксата да бъде половината от цената на билета за съответния курс", коментира председателят на ОС Иван Андонов.
На сесията ще бъдат приети отчетите на общинските търговски дружества- "Хигия" и ДДД и общинските предприятия- "Обреден дом" и "Управление на общинската собственост".
Община Кюстендил ще поиска от Министерството на културата за безвъзмездно управление Късноантичната и средновековна крепостна стена в Хисарлъка, в срок от 10 години.Проект за решение е внесен от кметът Петър Паунов и ще бъде гласуван днес от Общински съвет.