община Дупница
община Дупница / Маргарита Петрова, Дарик
Избор на председател на ОбС Дупница и предложението за теглене на заем от 500 000 лв. за общинската болница, както и предоставянето на временен заем от община Дупница на лечебното заведение. Това ще са основните точки, които общинските съветници в местният парламент ще разгледат на редовното си заседание.
Мястото на председател, както и мястото за общински съветник беше освободено след избирането на Ивайло Константинов за депутат. На негово място клетва ще положи д-р Матей Попниколов, който е следващ в листата на ГЕРБ.
Като допълнителна докладна ще бъде разгледано предложението община Дупница да стане съкредитоискател за спасяване на общинската болница. Както зам. кмета Олга Китанова анонсира, заема ще бъде от 500 000 лв. Ще се гласува и отпускането на временен заем от община Дупница на лечебното заведение, като сумата е 100 000 лв., която ще бъде върната след получаване на 500 000 лв. Това е първата стъпка към стабилизиране на болницата, втората ще бъде направена в началото на следващата година, когато ще бъде изтеглен нов креди от 500 000 лв.
Останалите докладни записки касаят предимно отчетите на читалищата в община Дупница.