Няма кандидати за довършване на общински жилищен блок
Няма кандидати за довършване на общински жилищен блок / netinfo

Нито 1 кандидат не се яви на търга за довършване на общинския жилищен блок в кв. "Румена Войвода", състоящ се от 18 бр. гаражи, 38 двустайни апартамента, 1 тристаен апартамент, с разгъната застроена площ от 3 907.43 кв.м.

"Има интерес към обекта, но инвеститорите все още не са подали официално документи за участие. Повторният търг е на 19 ноември", коментира пред Дарик Катерина Дерлипанска, началник отдел "Стопанисване на общинската собственост" .

Придобилият право на строеж се задължава да завърши окончателно обекта в срок от 3 години. Вместо заплащане на началната тръжна цена от 773 000 лева, спечелилия търга прехварля в собственост на Община Кюстендил 10 броя двустайни апартамента и 2 гаража.

Кандидати нямаше и за учредяване право на строеж  за изграждане на сграда до пет етажа, за обществено – обслужващи дейности на ул.”Власина” до бившия РОЦ. Теренът е от 3 868 кв.метра. Началната цена е 907 000 лв.

Изтъргувани бяха 2 имота на първоначално обявената цена, за които се явиха по 1 кандидат. Парцел от 405 кв. м. в кв. "Върташево" за 20 100 лв. и сграда с двор на ул. "Димиър Пешев" за 72 800 лв.