Националите по борба на турнира в Румъния
Националите по борба на турнира в Румъния / БФБ
Републиканския шампион на България, в категория 55 кг, Недялко Петров е най- новото попълнение в спортен клуб “Васил и Георги Илиеви”- Кюстендил. До края на календарната година, той ще представлява досегашния си клуб “Левски”, но ще получава заплата от клуба в Кюстендил. Очаква се Недялко Петров да бъде част от националния отбор за Световното първенство, от 20-28 октомври в Будапеща, Унгария.

Недялко Петров
личен архив

Старши треньорът на кюстендилския клуб, Валери Райчев се надява на Световното първенство да участват и другите нови попълнения в клуба Константин Стас и Симеон Станкович. И двамата спечелиха сребърни медали от международния турнир в Румъния. Стас участва и на силния турнир в Новосибирск, Русия, където стигна до битката за медалите, но контузия му попречи да излезе на тепиха в полуфинала и срещата за 3- 5 място. Симеон Станкович и Кирил Милов си оспорват титулярното място в националния отбор в категория 97 кг.

Милослав Методиев продължава да лекува контузия и ще пропусне шампионата в Унгария. Подготовката си с националния отбор за мъже до 23 години продължава Августин Спасов- Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година, но  неговата категория за СП в Унгария се очаква да бъде титуляр един от най- титулуваните български борци- Иво Ангелов.

Августин Спасов
личен архив


 
Дарик- Кюстендил