Министър обеща да предлага на инвеститори бившата казарма в Кюстендил
Министър обеща да предлага на инвеститори бившата казарма в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Без готова идея, но с обещанието да търси потенциален инвеститор за терена от над 110 дка на бившите казарми, си тръгна от Кюстендил, министърът на инвестиционното проектиране проф. Иван Данов. На журналистически въпрос- обсъдено ли е бъдещето на този имот с областния управител, министърът коментира:
„Погрешно е схващането, ние нито сме фирма, която да прави изследване на рентабилността на някакъв обект, нито сме проектантска организация. Това което може да правим е да предадем информацията на потенциален инвеститор. Министърът на финансите има идея за създаване на Агенция за управление на собствеността. Държавата трябва да намери функция на това поделение и ако няма интерес да се използва вече земята. Въпрос на преценка- цена на кв. м. на земята, спрямо цена на нов обект или реконструкция на сградите, въпрос на идеи и изчисления. Не познавам терена и обекта, и не мога а кажа какво може да се случи. Някой отговаря за този обект".
Областният управител Иван Каракашки уточни, че министър Данов е получил папка с цялата информация за бившето военно поделение, което се стопанисва от Областна управа- Кюстендил.
„Не идвам с готова идея, това не беше в дневния ред на срещата. Ще потърсим потенциален инвеститор. Не съм запознат с детайлите, има ли там минерална вода, има ли зеленина , това са определящи неща за развитието на даден недвижим имот", заяви министърът на инвестиционното проектиране.