Марек ще спи в хотела на Зелето. Паргов адмирира БФС
Марек ще спи в хотела на Зелето. Паргов адмирира БФС / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Дупнишкият "Марек" пътува днес за Каварна, за гостуването си на "Калиакра" в среща от "Б" футболната група. Двубоят ще се играе на осветление утре, от 19 ч. Футболистите, водени от Иво Паргов ще бъдат на лагер преди мача в хотела на бившия им съотборник Емил Тодоров- Зелето.
"Прави ни сериозен жест, благодарим му. Готвим се сериозно, "Калиакра" е отбора на 3 място в класирането. Отборът на "Марек" се стреми във всеки мач да показва футбол и ако спечели ще спечели с футболни средства, ако загуби пак ще е по същия начин. Каварна разполагат с хубав терен и условия, който покаже по- добър футбол той да спечели", коментира изпълнителният директор и старши треньор на дупнишкия клуб Иво Паргов.
Остава ли Иво Паргов старши треньор на "Марек" или ще се търси ново лице?
"До края на полусезона не предвиждаме сериозни промени, всичко зависи от резултатите. За мен не е фикс идея да съм 17 длъжности в клуба, правим го и за икономия на средства, за да може момчетата да се чувстват комфортно. До тук няма как да сме недоволни от тези футболисти. Няма забавяне на заплатите, миналата седмица сме превели 3 премии. Може и да има за в бъдеще забавяния, но правим и невъзможното с кмета Чимев, "Актавис" и президента на клуба.Отборът на "Марек" няма да има проблеми", отговори Паргов.
Той призна, че проблем остава старата и амортизирана база, що се отнася до развитието на детско- юношеските отбори на клуба. Затова и повечето им официални мачове се играят на стадион "Бончук".
Иво Паргов определи като едно от най- умните решение на БФС, изискването да играят по 4 футболисти родени до 1992 година в отборите от "Б" група.
"Глупаво ми звучат твърденията на млади треньори - на нас тези момчета ни пречат, спъват отбора. По тази логика, треньорите на по над 70 години трябва да са до последно начело на отборите и да не се дава шанс на младите специалисти. Как аз можех да покажа- Светльо Диков, Росен Йорданов, Дмиитър Георгиев, Пидев, Боби Николов. Това са футболисти, за които тепърва ще се говори и ги чака добро бъдеще", коментира старши треньорът на "Марек".