Мая Манолова призова за честност и оставки от ГЕРБ
Мая Манолова призова за честност и оставки от ГЕРБ / Иво Кирилов, Дарик

Преписката в РУП- Дупница срещу Станислав Павлов е прекратена, това обяви водачът на листата на Коалиция за България Мая Манолова, по повод разпространената от пресцентъра на ГЕРБ- Кюстендил жалба на ром от Дупница срещу Павлов.
"Жалбоподателят е признал, че е бил натискан от ГЕРБ да я подаде. Единственото вярно в нея е, че наистина водачът на ГЕРБ беше подкрепян на дебата в центъра на Кюстендил от роми от Дупница. Вместо от тази партия да се засрамят от скандалите с подслушването в страната, както и за скандалните снимки на втория в листата на ГЕРБ- Кюстендил, както и на зам.- кмета на Дупница, и да си подадат оставките, те продължават да разпространяват лъжи и клевети", заяви Мая Манолова .
Според нея Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Кирил Калфин продължават да заблуждават кюстендилци, че приоритет на ГЕРБ е изграждането на язовир "Кюстендил" и Коридор № 8.

"Двата изключително важни за Кюстендил проекта бяха изцяло спрени по време на управлението на ГЕРБ. През 2009 г., в края на управлението на Сергей Станишев бяха осигурени средства от Европейската банка за развитие за изграждането на язовир "Кюстендил". Беше проведена и обществена поръчка, но ГЕРБ замрази този проект и върна парите. Три години и половина не се направи нищо за този язовир. От ГЕРБ лъжат, че са направили необходимото за продължаването на строителството в близките години. Подобна е ситуацията и с Коридор № 8. По време на управлението на Станишев беше реконструиран пътя Кюстендил- София, по време на управлението на ГЕРБ останалата отсечка при Коняво беше спряна, а парите бяха насочени за доизграждане на пътя при Драгичево. По време на управлението на Сергей Станишев бе пуснат далекопровода България- Македония. Във всички срещи между Бойко Борисов и Силвио Берлускони, при които си мереха с педи бицепсите, не стана и дума за Коридор №8. Призовавам обещанията, които дават политическите ни опоненти да се опират на действителността и да бъдат честни към кюстендилци", допълни водачът на листата на "Коалиция за България" Мая Манолова.