Мая Манолова кани на протест срещу голямата ножица на Служебното правителство. Рокада в РДГ, очаква се и в РИО
Мая Манолова кани на протест срещу голямата ножица на Служебното правителство. Рокада в РДГ, очаква се и в РИО / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Протест срещу "голямата ножица" на служебното правителство подготвя коалиция "БСП- Лява България" в Кюстендил. Той е насрочен за утре в 17ч., пред РДГ. Здравчо Тодоров е отново директор на РДГ-Кюстендил, а Васил Пуров става негов заместник, така двамата си разменят позициите.
"Това е поредният директор, специалист, който е принуден да напусне по един рекетьорски начин, както Драгомир Гочев от Областно пътно управление, Христо Васев от РДНСК, а се подготвя и връщането на Радостина Новакова начело на РИО - Кюстендил, на мястото на Стела Мицова. Васил Пуров не е бил предложение на БСП, нито пък е бил наш член, но е доказан професионалист, лице, което се свързва с опазване на българската гора. Подготвя се връщането на Новакова, която за дългото си управление не може да си спечели уважението на гилдията и кюстендилци", коментира Мая Манолава.
Очаква се на заседанието на ОС- Кюстендил, БСП да предложи декларация в защита на Стела Мицова и срещу връщането на Радостина Новакова като началник на РИО- Кюстендил.
"Служебното правителство е марионетка в ръцете на ГЕРБ. Те изпълняват волята на Бойко Борисов, но на 5- ти октомври сметката може да излезе крива, защото хората не са просто стадо. Подготвя се значително увеличение на цената на тока, нови и по- високи осигуровки. Спират се проекти на общините, парите се прибират и се правят раздути политически кабинети", заяви Манолова.
Коалиция "БСП- Лява България" открива предизборната си кампания утре в Кюстендил. Листата с кандидатите за депутати ще бъде представена от 18 ч., Арката на пл. "Велбъжд". Подготвен е и концерт със състави от общината.