Мая Манолова: Кампанията на ГЕРБ в Кюстендил стартира с лъжа
Мая Манолова: Кампанията на ГЕРБ в Кюстендил стартира с лъжа / netinfo

Не отговарят на истината твърденията, че няма да се строи автомагистрала „Струма". Това каза депутатът и водач на листата на БСП в Кюстендилска област Мая Манолова, след изявленията на представители на партия ГЕРБ от Кюстендил, Благоевград и Перник, че парите за автомагистралата ще бъдат орязани и прехвърлени за автомагистрала „Тракия".

„Кампанията на ГЕРБ стартира с лъжа и некомпетентност, а започването на една кампания с лъжа е лош знак. Да вярваме ли на всичко, което ще кажат представителите на тази партия от тук нататък?", заяви Манолова.

„Средства няма да се отклоняват. Предвидените по проекта етапи за изграждането на автомагистрала „Струма" ще се изпълняват. Безотговорни и непрофесионални са твърденията на ГЕРБ, че ще се блокира изграждането на магистралата. Продължава нормалната и експертна работа по този проект", каза още Мая Манолова.

Според предварително изготвеният план, до 2013 г. трябва да завърши строителството на 3 от лотовете на магистралата и изграждането само на един ще продължи и след това.

Подготовката на магистрала „Струма" в определени части е напреднала и предвиждаме процедурите за избор на изпълнители по лотове 1 и 4 да започнат до края на тази година, а същинското строителство през 2010 г. За лот 2 НАПИ планира тази година да се направи избор на проектант и от 2011 г. да започне изграждането му. Това е участъкът от магистралата от Дупница до Благоевград. За лот 3 са отделени 15 млн. евро. Очаква се в края на 2013 г. да започне строителството му, каза Иван Атанасов, председател на Надзорния съвет на Национална агенция „Пътна инфраструктура".

„Очевидно всичко това и подобни некомпетентни изказвания са част от черния пиар, заложен в некоректната предизборна кампания на ГЕРБ. Ние от БСП водим и ще водим кампания „ЗА", а не „Против". 4 години сме били в управлението и има върху какво да надграждаме. Не е нормално мажоритарният кандидат на ДСБ и министър от най- корумпираното правителство- това на Иван Костов да говори за корупция или от ГЕРБ да говорят за контрабанда, след като в тяхната листа е Кирил Калфин. Трябва да има и морал в политиката", коментира водачът на листата на Коалиция за България Мая Манолова.