Майката на мъжа, пребил жестоко съпругата си в Бобов дол, твърди, че жена му го е провокирала да извърши побоя, предава БНТ. Припомняме, че клипът, на който се вижда бруталното насилие бе споделен в социалните мрежи. Видеото е заснето от детето им и разпространено от майката на съпругата.

С цел да ѝ помогне: Детенце засне клип, на който пребиват жестоко майка му

Съседи на семейството разказват, че между тях често имало скандали.

По думите на майката на мъжа, синът ѝ е бил провокиран от жена си.

"Посегнала му е с нож, за този случай знаем. И майката е накарала дъщерята да снима, обаче не е снимала как взима ножа и върви към него да го убива", разказва Стефка Гущерова – майка на мъжа, извършил побоя.

В следобедните часове мъжът бе задържан в София, където се е укривал. Полицията и Районната прокуратура в Кюстендил обаче са се самосезирали след каченото видео и медийните публикации, тъй като жалба и към момента няма. Разпитани са само майката, тъщата и детето на извършителя. А преди този случай е имало подаден и оттеглен един сигнал за домашно насилие в семейството.

"През 2019 година съпругата му е подала едно единствено заявление към РПУ – Бобов дол, което по нейно настояване е постановен отказ да се образува досъдебно производство", каза Крум Крумов – говорител на Районна прокуратура – Кюстендил.

Детето е споделило, че то е направило клипа и без знанието на майка си и баща си, а после бащата е спрял побоя и е излязъл от стаята, каза Албена Разсолкова – Ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил; .

"Майката е разпитана, разпитано е и детето, така че за момента нямаме данни да се извеждат децата от семейството".

От прокуратурата в Кюстендил отчитат сериозен ръст на сигналите за домашно насилие и заплахите за такива. Само за последните 3 дни се водят разследвания за още два случая за насилие и заплахи.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНТ