Лейдис клуб с 4- ти благотворителен бал
Лейдис клуб с 4- ти благотворителен бал / Личен архив

"Лейдис клуб" - Кюстендил проведе благотворителния си бал, за четвърта поредна година. Амбицията на дамите от клуба е той да се превърне в една добра традиция, от онези, с които нашият град се е гордеел в миналото, а защо не и днес.

Инициативата на „Лейдис клуб" и благородните сърца на всички присъстващи на миналогодишния бал, помогнаха за учредяването на стипендия „Млад талант". От 22 момичета подали документи миналата година, до интервю бяха допуснати 8. След проведен конкурс и при пълна медийна прозрачност бяха избрани трите стипендиантки. Дамите от "Лейдис клуб" връчиха стипендии на: Габриела Панова, специалност Политически науки с английски език в УНСС, Антония Манева- софтуерно инженерство в СУ „Свети Климент Охридски" и Симона Станоева- геодезия в УАСАГ.

„Много са хората, които ни подкрепят в това начинание - традиционния благотворителен бал. В началото, когато започнахме всички бяхме наясно, че няма да ни е лесно. Ето, че успяхме - този вече превърнал се в традиция благотворителен бал доказа, че хората с добри сърца не са изчезнали. Много е важно във време на криза да протегнеш ръка на по-нуждаещия се. Благодарим ви!", с тези думи откри събитието председателят на "Лейдис клуб", дизайнерката Албена Карапеткова. За да благодарят и да поздравят гостите присъстваха и миналогодишните стипендиантки. В програмата с английски валс, танго и много танци се включиха възпитаниците на Десислава Камчева от „Велбъжданс", талантливата млада певица Елица Златанова - Еле и китариста Ерик.

Бяха изложени и 15 картини на Александър Ангелов, който страда от тежко дегенеративно заболяване. Творбите на младия художник се продадоха за няколко минути. Всяка бе оценена на по 50 лева.

Дамите от клуба благодарят на всички, които уважиха тяхната покана и се включиха в благотворителната инициатива.