Кюстендилската болница иска да продаде имота на бившето 3- то вътрешно отделение
Кюстендилската болница иска да продаде имота на бившето 3- то вътрешно отделение / Дарик- Кюстендил,архив

Решение за продажбата на бившето 3- то вътрешно отделение и след това психиатрично отделение се очаква да вземе Общото събрание на акционерите в МБАЛ "Д- р Никола Василиев" в Кюстендил. Имот, който болницата не може да стопанисва и не й е необходим за медицински цели. Средствата от продажбата могат да бъдат инвестирани за купуване на медицинска апаратура и строително - ремонтни дейности, пише в мотивите. Базата не се ползва от 7- 8 години. Теренът, до бъдещия хотел "Кюстендил" е с площ от над 7 дка.
За да се стигне до продажба на тази част от кюстендилската болница е необходимо и решение на Министерски съвет. Основен акционер в лечебното заведение е държавата, в лицето на Министерство на здравеопазването.
Финансов отчет на болницата за 2013 година е другата основна тема на Общото събрание на акционерите, което ще се проведе на 23 май.
"Болницата остава без задължения, независимо че приходите се намаляват, не от по- малка дейност, напротив тя се увеличава, а от намаляване на разценката на някои дейности", каза за Дарик изп. директор д- р Александър Величков.