Кюстендилката Антоанета Апостолова- Треньор на годината в Австрия
Кюстендилката Антоанета Апостолова- Треньор на годината в Австрия / Личен архив
Кюстендилката Антоанета Апостолова- Треньор на годината в Австрия
54174
Кюстендилката Антоанета Апостолова- Треньор на годината в Австрия
  • Кюстендилката Антоанета Апостолова- Треньор на годината в Австрия

Кюстендилският треньор по художествена гимнастика Антоанета Апостолова получи наградата за "Треньор на годината", в област "Щирия", в Австрия. Тя работи в клуба в Грац вече 9 години. Специален гост на Гала- вечерта на спорта бе носителката на Световната купа по ски за 2012 година Линдзи Вон. Отличени са " Спортист и спортистка на годината", Треньор и треньорка на годината", "Отбор на годината", подрастващи таланти и спортисти с увреждания.

Пред Дарик радио от Грац, Тони Апостолова сподели:

"Със сигурност, тази награда е оценка за труда ми, защото много рядко избират треньор от чужбина. Не го очаквах, защото от футбола- "Щурм"- Грац и ските няма пробиване. Тази година имаме страшно много успехи- 3 първи места на жените на ансамбли, 4 участнички на ЕП девойки- ансамбъл  и три на СП , жени- ансамбъл. Това натежа и получих голямата награда. Многобройни медали от РП, от 7 титли при ансамблите спечелихме- 6".

Наградата, която е получила Тони Апостолова тежи 18 кг. Тя е бронзова статуетка с дискохвъргач, върху мраморен постамент, висока около 0, 5 метра и е традиционна. / На снимката с "Треньорът на годината"- специалист по волейбол /

"Аз съм от кюстендилската школа по художествена гимнастика и съм работила в Кюстендил, и това е част от успеха. Ще дойда с 5 деца на международния турнир "Кюстендилско лято". От Велбъжд бяха тук на турнир и тази година, и имаха големи успехи. Пожелавам си една индивидуална гимнастичка участничка на ЕП, СП и ако може на Олимпиада. Оставам в Австрия поне още 2- 3 години, после ще видим", каза още пред Дарик от Грац Антоанета Апостолова.