Кюстендилец стана републикански шампион по културизъм
Кюстендилец стана републикански шампион по културизъм / личен архив

33- годишният кюстендилец Росен Иванов стана републикански шампион по класически културизъм на първенството, което се проведе в София. Той победи 7 свой конкуренти. Иванов се състезава в категория до 1,80 см. височина. Това означава, че един културист в тази категория не трябва да бъде по- тежък от 86 кг. Целта на класическия културизъм е търсенето на хармонични и симетрични тела.

Кюстендилец стана републикански шампион по културизъм
netinfo

"Много съм доволен, защото всички конкуренти бяха много добре подготвени. Единият от тях дори е ставал Балкански шампион. През тази година са ми най- големите успехи. Предстои ми в четвъртък участие с националният отбор на международния турнир "Арнолд  Класик"  в Мадрид", заяви пред Дарик Росен Иванов. Той спечели правото да бъде един от 5- та културисти, които ще представят България на състезанието в Испания. 

"Тренирам културизъм вече от 17 години. Занимавал съм се с лека атлетика, джудо и бокс.Хората не трябва да се заблуждават, че това е един лесен спорт. Всеки ден тренирам по час и половина в залата. Необходимо е и да следиш, какво ядеш и по колко. Трябва да имаш силна воля", допълни републиканският шампион.

Кюстендилец стана републикански шампион по културизъм
netinfo