Константинов не иска Владимиров да му е заместник в ОбС
Константинов не иска Владимиров да му е заместник в ОбС / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Общинският съвет в Дупница освободи инж. Владимир Владимиров от поста зам.- председател. Предложението бе на председателят на ОбС Ивайло Константинов и беше внесено като допълнителна докладна. Константинов се мотивира с това, че Владимиров не е упражнявал правомощията си на заместник на председателя на местния парламент в негово отсъствие. Константинов посочва, че изрично е упълномощавал зам.- председателя да изпълнява всички функции възложени на председателя, когато той е отсъствал. Ивайло Константинов обясни, че Владимиров не е ръководил подготовката на заседанията на съвета, не е координирал работата на постоянните комисии и не е подпомагал съветниците в тяхната дейност.

Докладната беше внесена като извънредна и беше раздадена на влизане в залата. Част от съветниците недоумяваха какво налага спешното й разглеждане.

„Инсценирано и режисирано", така определи Владимиров искането за прекратяване на правомощията му като зам.- председател.

„За" предложението на Константинов гласуваха 18 от общинските съветници, 13 не го подкрепиха - групата на БСП, Силвия Овчарченска, Първан Дангов и трима от ЛИДЕР, самият Владимиров гласува- „въздържал се".

Също като извънредна докладна, беше внесено и предложение за смяна на председателя на икономическа комисия. Неин председател е именно Владимир Владимиров. Предложението отново направи Ивайло Константинов, а мотивите са слаба организация и нередовно провеждане на заседанията на комисията.

За председател бе предложен Вергил Кацов, които си направи отвод и посочи, че той няма забележки към Владимиров в качеството му на председател на икономическа комисия. След него беше номиниран Матей Попниколов, който в първоначалното предложение бе предложен за секретар. Желаещи обаче да попълнят състава на комисията нямаше и така консенсус не беше постигнат. Първан Дангов предложи Константинов да оттегли докладната, самият той заяви, че ще гласува против, тъй като няма как да бъде оттеглена.Така съветниците не приеха предложението за промяна на състава на икономическа комисия.