Кметът на Кюстендил подкрепя протестите и отговори на въпроси за Здравния център, тока и водата
Кметът на Кюстендил подкрепя протестите и отговори на въпроси за Здравния център, тока и водата / Дарик- Кюстендил ,архив

Четири въпроса отправиха към кмета на Кюстендил протестиращите граждани. Глас в залата на Общинския съвет на Инициативния комитет бе съветникът Стоян Стоилов. Хората се интересуват от позицията на кмета Паунов за протестите в страната, за цената на водата в Кюстендил, за сметката за ток на общината за месец- декември 2012 г. и за това какво се случва с Медико- балнеологичния комплекс.

"Изцяло подкрепям протестните действия и ако досега не съм се включвал, то е, за да не бъда обвинен, че ги политизирам. Ако пожелаете, още утре ще съм с вас. От 3 години предупреждавам за проблемите във водния сектор. ВиК, в ликвидация малтретира жителите на общината, затова и настоявах за създаването на общинско ВиК. Против съм и увеличаването цената на водата. ВиК е кърлеж като всички монополисти, а от одита ще излязат интересни неща", отговори кметът Петър Паунов. Той посочи, че сметката  за ток на община Кюстендил за декември 2012 г. е около 50 000 лв., като е по- ниска с 11 000 лв., спрямо декември 2011 г.

Кметът на Кюстендил припомни за плана за строителство на Медико- балнеологичен комплекс "Св. Иван Рилски", като отбеляза, че е отказано строителство на нова сграда до ниското тяло на бившия Партиен дом. Общината предвижда изграждането на балнеологичен комплекс към хотел "Кюстендил", на който се увеличава и капацитета. Ниското тяло ще се укрепи  и дострои с 6 етажа.

"По сметките на общината от облигационния заем има 5 616 216 лв. Други 674 000 лв. ще бъдат върнати от европейските фондове. Изразходвани и отчетени са 4 600 000 лв.", посочи кметът Петър Паунов.