Кмет и съветник си стиснаха ръцете, за да има семейство с 3 деца покрив над главите си
Кмет и съветник си стиснаха ръцете, за да има семейство с 3 деца покрив над главите си / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

С материали от община Кюстендил и безплатен ремонт от фирмата на общинския съветник Атанас Кирилов ще бъде изграден нов покрив на семейство с 3 деца от село Берсин.  Анелия Стойнева бе написала писмо до Общинския съвет, а независимият съветник Кирил Станчев внесе искането й за отпускане на помощ от 700 лв. за ремонт на изгорелия покрив на къщата на семейство.

"Хората живеят в мизерни условия, а идва зимата. Да помогнем", призова Станчев. Д- р Иван Пипонов допълни, че познава семейството, което е с три деца и живее в страшна мизерия.

Съветникът Димитър Хаджийски попита колегите си от къде ще се вземат парите? "Бюджет няма, не го приемате сесии наред. Тук се разиграва евтин популизъм, това е пагубно за всички. Ясно е, пари трябва да се намерят", заяви Хаджийски.

Кметът Петър Паунов попита, може ли общината да осигури материали вместо част от сумата?

Съветникът Атанас Кирилов, каза че списъка с материали представен от жената не отговаря на нуждите за строеж на покрив. "Аз се наемам да направя ремонта, ако общината отпусне дървения материал", заяви Кирилов, за което получи и ръкопляскания от колегите си в залата.

Общинският съвет отпусна преди това 700 лв. за книга за Владимир Димитров- Майстора, на която автор ще е Благой Ранов. По предложение на Васил Иванов се очаква да бъде възстановена комисията, която да преглежда постъпилите искания за финансова помощ от различни автори и да предлага решения на Общинския съвет.