Избори за нов кмет на Кюстендил и връщане на безмитната търговия са целите на РЗС
Избори за нов кмет на Кюстендил и връщане на безмитната търговия са целите на РЗС / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Предсрочни избори за нов кмет на Кюстендил и инвестиции в туризма са двете основни цели в предизборната кампания на РЗС. Обявиха ги лидерът на партията Яне Янев и водачът на листата за региона Емил Василев.

"Най- големият проблем на Кюстендил, към днешна дата е феодализирането на общината от кмета Паунов. Считаме, че този модел  е изцяло сгрешен. Той е в ущърб на кюстендилци и в полза на една клика около него, която е озорпирала общината по възможно най- недемократичния начин. Този монопол трябва да бъде разрушен. Считаме, че трябва да се разплетат всички взаимовръзки между определени прокурори, съдии, кмета и определени бизнесмени, част от които с тъмно минало. Затова съм изпратил Емил Василев, като шеф на правния отдел на РЗС и един от най- опитните адвокати в 41 НС да дойде тук и да поеме ангажименти пред кюстендилци ,че до края на годината ще освободим Кюстендил от кмета феодал и ще предизвикаме предсрочни избори за нов кмет", заяви в Кюстендил Яне Янев.

Според лидерът на РЗС, Кюстендил е изключително атрактивна и привлекателна туристическа дестинация, която е напълно занемарена. Янев обяви, че има контакти с подходящи инвеститори от САЩ, Израел и Великобритания.

Избори за нов кмет на Кюстендил и връщане на безмитната търговия са целите на РЗС
netinfo

"Годишно, гражданите на Кюстендилска област губят 100 млн. лв., които отиват за корупционни схеми. Имаме експерти, които могат да ограничат тези практики и от тези 100 млн. лв.- 80 млн. лв. да останат в региона за инвестиции, работни места и инфраструктура", каза още Яне Янев.

Лидерът на РЗС заподозря, че кметът стои зад новопоявилото се печатно издание. Юристите на партията са натоварени да заведат дела за клевета.

"Искам да предупредя кмета, че не може да въздейства на Окръжна прокуратура Благоевград, която е доказала своята безпристрастност и, че не се подава на политически провокации и натиск", заяви Янев.

Водачът на листата Емил Василев каза, че ще внесе в следващия парламент законопроект за възобновяване на безмитната търговия.

"Кюстендил е пограничен, стратегически регион. С ГКПП- Гюешево и коридор №8 и ГКПП- Олтоманци, той е прекрасен за безмитна търговия. Правителството на Станишев съсипа този регион, като спря тази търговия през мандата си. Експертите ни изчислиха, че от безмитна търговия могат да влизат годишно по 100 млн. лв., които са в състояние да съживят кюстендилски регион.

Избори за нов кмет на Кюстендил и връщане на безмитната търговия са целите на РЗС
netinfo