Идва министърът на инвестиционото проектиране, ще помага за бившите казарми
Идва министърът на инвестиционото проектиране, ще помага за бившите казарми / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов ще има работна среща в Кюстендил по покана на областния управител Иван Каракашки. Тя е насрочена за вторник- 14 ч. в Областна управа. Поканени са кметовете на общини, РДНСК и др.
„Срещата, която готвим от 1 месец съвпадна с вота на недоверие. Целта е привличане на инвестиции за областта. През 2009 година оставихме много готови проекти, в края на мандата на кабинета Станишев. И сега е важно, за новият програмен период да има готови проекти. Напоследък се дават на пълен инженеринг- проектиране и строителство, но стратегически не е удачно, особено технически. Аз наследявам военното поделение-110 дка. Преценихме с главния секретар, който е архитект да направим тази среща, да видим правомощията на областния управител и ако можем да получим подкрепа за проектиране и привличане на инвеститори", коментира пред Дарик Иван Каракашки.
Областният управител призна, че най- трудният въпрос е за какво да се проектира този голям имот. По интегрирания план за градско развитие, той е предвиден за публична зона. Има предложения за здравен център, образователен център и др.
По дневен ред на срещата, министър Данов първо ще запознае присъстващите с приоритетите на новото министерство. „Ще бъдат дискутирани правомощията на областният управител по закона за ТСУ и ще се събират предложения за изменение на закона. Примерно, Анка Билярска от Бобошево не иска някои да строи плътна ограда на 3 метра от нея, с височина 2, 20 м., без да я пита. По закон, когато е на 3 метра е в собствеността на този, който я изгражда и не пита съседа. Представете си ограда 2, 20 и прозореца да ти е на 3 м.", заключи Иван Каракашки.