Грандиозен рок фестивал в Кюстендил на 14 май
Грандиозен рок фестивал в Кюстендил на 14 май / Дима Кирилова,Дарик радио

Кюстендил ще е домакин на първи рок-фестивал на 14 май на стадион "Странджата" в града. В първото издание ще участва групата "Divlje Jagode" /Диви ягоди/. Сред участниците са още Милена Славова, "Епизод", "Конкурент", "Ер голям","Fireball", "Krossfire","Scarlet Aura",съобщиха организаторите на фестивала на пресконференция .
„С музиката на "Divlje Jagode" израстват няколко поколения в града, а целта на фестивала е да запознае с рок-музиката и днешната младеж. Тази музика е липсващото звено за Кюстендил, имаме добро географско положение, музиката има много фенове, идеята е фестивала да става по- голям, добре ще за града, за търговци и хотелиери.Над 1 700 билети са продадени вече, почти няма свободни места в хотелите в Кюстендил. Фестивалът ще бъде грандиозен, на европейско ниво, сцената е страхотна, ще има 2 LED екрана", заяви Мария Димитрова, представител на сдружение „Никита", които са организатори на фестивала.Още една група , Scarlet Aura от Румъния ще участва във фестивала.
Много български групи и музиканти ще подгряват стадион "Странжата" през целия ден. Демонстрационно шоу ще представи и прабългарската школа по оцеляване "Бага -Тур".
Организаторите са предвидили специален паркинг за мотори, както и безплатен превоз за зрителите на фестивала до хотелите, в които са настанени. Ще има студия за татуировки и пиърсинг, за храна и напитки.
Първият международен рок-фестивал "Кюстендил" е организиран със съдействието на община Кюстендил. Десет процента от цената на билета ще бъдат дарени за благотворителност.Ще бъдат подпомогнати две момичета с ДЦП- Цветелина и Ванеса, Александър, който от 5 години се лекува в Израел, 15- годишно дете болно от епилепсия и 20 - годишно момиче с лека умствена изостаналост, което има нужда да си намери работа.
Весела Колева, майка на Александър благодари на организаторите и заяви,
че рок-музиката не е само музика за забавление:"Тя възпитава и създава ценностна система. Това доказват и организаторите, подавайки ръка на много деца в нужда",
Интерес към фестивалът проявяват фенове от цялата страна,от Сърбия, Румъния и Македония.