Движението по жп линията София- Кулата е възстановено, Е- 79 е обезопасен
Движението по жп линията София- Кулата е възстановено, Е- 79 е обезопасен / БГНЕС

Главен път Е- 79 е напълно проходим след снощния инцидент край село Мурсалево, където се сблъскаха тир, с полска регистрация и влак, пътуващ от Кулата за София.
Жп линята е възстановeна и движението по нея пуснато в 10, 05 ч.

Място на инцидента е обезопасено, потвърди за Дарик директорът на ОПУ Юлияна Божилова, която и днес е на критичния участък, където снощи се свлече голямо парче скална маса.
Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев каза за Дарик, че се планира поставянето на допълнителна мрежа, защото старата е била амортизирана и не е успяла да задържи скалите, които са паднали на пътя. Обмисля се, на следващ етап и частично премахване на скалата. Предстоят анализи на експертите, включително и финансови, защото движението по пътя ще се облекчи след пускането на участъка от АМ Струма от Дупница до Благоевград.
Ремонтирана е железопътната линия и контактната мрежа. Екипи на Железопътна инфраструктура са работили цяла нощ. Въведено е ограничение от 25 км/ч в участъка на инцидента.
Загуба на контрол от страна на шофьора на тира, който се е опитал да заобиколи падналите скали е причина за ПТП. Взети са алкохолни проби и на полския гражданини и на машиниста на влака, съобщи директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Елиан Стамболийски. Той нямаше все още информация за резултатите от тях.

Тази сутрин стана нов инцидент на пътя, след гара Кочериново, като лек автомобил "Мерцедес", с добричка регистрация се е ударил в багер, който е излязъл от пътното платно. Шофьорът на автомобила е избягал и се издирва.