Два бронзови медала на старта на сезона по джудо за СКДС Велбъжд
Два бронзови медала на старта на сезона по джудо за СКДС Велбъжд / netinfo

Спортен клуб по джудо и самбо "Велбъжд"- Кюстендил откри новия състезателен сезон, с участието си на първото за 2017 г състезание по джудо- Държавен личен шампионат за юноши и девойки старша възраст, в зала "Универсиада"- София.
Участие взеха 9 девойки и 6 момчета от кюстендилският клуб. Клубът започна годината с две бронзови отличия на Рая Кьосева и Димитрина Кьосева.
Рая Кьосева загуби от джудистка на клуб "Илинден" в борбата за първите места и остана на 3- то място в кат 63 кг, при 18 девойки в категорията.
Димитрина Кьосева в кат. 57 загуби в борбата за първите места от състезателка от отбора на Троян и остана на 3-то място, при 24 състезателки в категорията.

Два бронзови медала на старта на сезона по джудо за СКДС Велбъжд
netinfo

Пети места за Моника Ангелова +70 кг -15 състезателки, Никол Ангелова -70 кг-17 състезателки, Катерина Манчова в кат.48 кг-20 състезателки.
Симона Борисова-48 кг и Ралица Барутчийска кат.44 кг се класираха на 7- мо място.
Иванка Барутчийска и Валентина Николова са на 9- та позиция в кат.52 кг.
При юношите, Борислав Николов се класира седми в кат.90 кг, при 12 състезатели.
Виктор Кирилов в кат.+90 кг. е на 9- то място. Любослав Михов кат.45 кг. е13- ти, при 23 състезатели.
"Тежко, но успешно състезание беше. Доволни сме от представянето на нашите състезатели. Продължаваме с младежи и девойки на 11 и 12.02.2017 в София.", каза за Дарик треньорът Александра Георгиева.