Дузпи спряха ветераните на Велбъжд в Перник
Дузпи спряха ветераните на Велбъжд в Перник / Личен архив

Ветераните на ФК "Велбъжд" бяха елиминирани от "Миньор"- Перник в първия кръг от републиканското първенство. В редовното време мачът завърши 2:2, но миньорци бяха по- точни при изпълнението на дузпите за определяне на победител в мача- 6:5. Кюстендилци могат да съжаляват за пропуснатия шанс да продължат напред, защото 2 пъти повеждаха в резултата на стадион "Металург", пропуснаха дузпа и не успяваха сами срещу вратаря на домакините. Така "Миньор" си върна за загубата през миналата година, когато "Велбъжд" стигна до четвъртфиналите и мач с "Левски".

Ивайло Странджов вкара от дузпа за 0:1. След като "Миньор" изравни се стигна до втори наказателен удар в полза на "Велбъжд", но Антон Селнички не успя да отбележи гол. Малко по- късно Селнички се реваншира и изведе отново кюстендилци напред в резултата. Перничани изравниха в последните минути до двубоя и така се стигна до изпълнение на дузпи.

При 11- метровите наказателни удари, пропуски направиха- Камен Павлов и Иво Велинов.

Съставът на "Велбъжд": Атанас Апостолов, Иво Велинов, Ивайло Странджов, Емил Манасиев, Камен Павлов, Даниел Йорданов, Иван Иванов, Антон Селнички, Георги Димитров, Антон Стойнев, Румен Григоров / Кирил Станков /.