Дузпи спряха ветераните на ФК Велбъжд
Дузпи спряха ветераните на ФК Велбъжд / Дарик- Кюстендил, архив

Ветераните на ФК "Велбъжд" загубиха от "Миньор" в Перник и пропуснаха възможността за нова среща с "Левски" или отбора на бившия премиер Бойко Борисов- "Витоша"- Бистрица. Кюстендилци нямаха късмет при дузпите, след равенство 1:1 в редовното време. И двата гола паднаха отново от дузпи. Първо миньорци поведоха в 41- та минута, а вратарят на гостите Атанас Атанасов спаси няколко чисти голови положения. През втората част ветераните на "Велбъжд" имаха няколко възможности да изравнят, като най- близко до гола бе Ивайло Странджов, но пропусна. В 85- та минута, Странджов бе спънат в наказателното поле, а Иво Велинов реализира отсъдения наказателен удар за 1:1. Вратарят на "Миньор" Евгени Генадиев получи червен картон.
При дузпите за определяне на победител в двубоя, по- точни бяха домакините, а за "Велбъжд" пропуснаха Младен Пенев и Красимир Стоянов. Вратарят на кюстендилци Атанас Атанасов спаси две от дузпите, но едната бе пребита, защото съдиите прецениха, че той се е придвижил напред преди удара и тя бе реализирана. Така "Миньор" отстрани "Велбъжд" от Републиканското първенство за ветерани с общ резултат 6:5.
Съставът на "Велбъжд": Атанас Атанасов, Иво Велинов / капитан /, Ивайло Странджов, Георги Димитров, Юлиян Максимов, Георги Иванов Димитров, Георги Станиславов, Николай Николов, Антон Селнички, Младен Пенев, Антон Стойнев. През втората част в игра влязоха Красимир Стоянов на мястото на Антон Селнички и Златко Хаджийски на д- р Стойнев.
Голям проблем за отбора от Кюстендил бе контузията на голмайстора Даниел Йорданов, който обаче бе в Перник, за да подкрепя съотборниците си.
"Стана много добър мач. И двата отбора предложиха интересна за гледане игра, с много голови положения. Момчетата се бориха за едната чест на Кюстендил. Благодаря на всички и най- вече за мъжеството на Ивайло Странджов, Юлиян Максимов и Георги Иванов Димитров, които изиграха за 24 часа два мача, след като бяха част от отбора на ФК "Кюстендил" в двубоя с "Германея" за Купата на АФЛ", коментира пред Дарик селекционерът на "Велбъжд" Кирил Станков.