Девет отличия за кюстендилската школа по батут от държавните финали
Девет отличия за кюстендилската школа по батут от държавните финали / netinfo

Клуб "Евротрамп"- Кюстендил има двама републикански шампиона от финалите на Държавното първенство по скокове на батут. Зала „Арена Армеец", София бе домакин на Финалите за всички възрасти и дисциплини.
Клуб „Евротрамп"- Кюстендил участва с 11 състезатели, двама треньори и Иво Кръстев като Главен съдия на състезанието. Кюстендилците се завърнаха с 9 медала - 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови.


Спортист №2 на Кюстендил Кристияна Кръстева стана републиканският шампион в индивидуалната надпревара на голям батут, възрастова група 13-14 годишни.

Кристияна е шампион и на синхрон, заедно с Ивет Атанасова от Стара Загора. Двете ще участват на Световното първенство в Дайтона Бийч, САЩ през ноември.


Яна Николова е другият републикански шампион от "Евротрамп", при 11-12 годишните на голям батут индивидуално. Яна от тази година е и национален състезател.


Надя Христова е трета в синхронната надпревара, при 13-14 годишните, заедно с Деяна Христова от Ямбол. В същата възрастова група при момчетата на Двоен мини батут, Симеон Стоименов е с първо място.
Кристиян Петров и Еманоил Валентинов заеха второ място при синхроните 11-12 годишни. Кристиян е с бронзов медал в дисциплина Двоен мини батут. Индивидуално Еманоил се състезава при 9-10 годишните момчета и също се окичи с бронз на Двоен мини батут.


Десислава Георгиева и Симеона Райчова спечелиха сребро в синхроните при 9-10 годишни момичета.


При най-малките до 8 години, от клуб „Евротрамп" взеха участие Светлин Георгиев, Драгомир Ненов и Георги Пангев. Те успяха да преминат квалификационната фаза и участваха на финал, но малко не им достигна за призовите места. Представянето им за дебютанти бе отлично, коментираха от клуба.


Треньори на състезателите по батут от „Евротрамп"- Кюстендил са Асен Стоицов и Ангелина Богословова.
Държавното първенство е последното състезание преди Световното, което ще се състои от 4 до 18 ноември 2014 г. в Дейтона Бийч, Флорида (САЩ). В Световното първенство ще вземат участие 12 състезатели, 4 треньори и 2 международни съдии. От Кюстендил Федерацията по батут разчита на Кристияна Кръстева, която ще е единствената представителка за България в най- многобройната възрастова група 13-14 годишни момичета, а Иво Кръстев ще вземе участие като международен съдия.