Ден на розовата фланелка
Ден на розовата фланелка / netinfo
На 22 февруари се отбелязва Деня за борба с агресията в училище, който тази година протича под надслов „Не на кибертормоза“. ОУ „Христо Ботев“ с. Самораново е първото училище в община Дупница, което през 2014 г постави началото на една хубава традиция – да говорим за проблема и да се опитваме да му противостоим с приятелство и доброта.
Днес цялото училище се превърна в развълнувано розово море, символ на борбата с агресията. Включиха се всички - ученици, учители, помощен персонал. Своята подкрепа към инициативата засвидетелства и председателят на комисията за младежта и спорта Славчо Павлов. Той се обърна с призив към учениците да не се доверяват на непознати в чатовете и да уведомяват учителите и родителите си, ако забележат нередности при общуването. Личната си ангажираност към проблема той обясни и с функцията си на родител на три деца.

Ден розовата фланелка
netinfo


Повод за незабравими емоции бяха изпълненията на учениците от предучилищната група и начален етап, които пяха за доброто и взаимопомощта. Вокалната група под ръководството на Лилия Дотина развълнува и грабна вниманието на всички с изпълненията си. Празникът се водеше от Елена Бачева, учител по български език и литература, под чието ръководство шестокласници представиха интерпретация по темата.
Посланието, което ОУ „Христо Ботев“ Самораново отправя към всички подрастващи е да уважаваме и приобщаваме различните, да показваме непримиримост към тормоза в училище и да се борим с него заедно с родителите и учителите.
-
 
Дарик- Кюстендил