Д-р Величков: Проблем със спешното отделение няма да има
Д-р Величков: Проблем със спешното отделение няма да има / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Спешното отделение функционира и ще продължи да функционира, независимо към кого ще е, към ЦСМП или към болницата, коментира пред Дарик директорът на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" д-р Александър Величков. Той гарантира, че отделението ще отговаря на всички изисквания на Наредбата за спешна помощ и след изграждането на Интервенционална кардиологична лаборатория.

"Взимат се функционално неактивни стаи, от години в тях не се е извършвала медицинска дейност. Мястото на лабораторията е на партерен етаж, до спешно отделение, за да може пациенти със спешна нужда, със сърдечно-съдови заболявания да се вкарват за интервенционална процедура. От гледна точка на пациентите това е най-удачният вариант. Тоалетните няма да се преместят , те ще се ползват, те не са проблема, всичко си остава по същия начин. Готов съм това да го покажа пред Общинския съвет. Той е третата поред институция, на която се пускат сигнали", заяви в интервю за Дарик д-р Величков.

Земята и сградите са собственост на болницата, а ЦСМП е ползвател на помещения. "Настроенията, които са против въвеждане на новата дейност, с всевъзможни мотиви мотиви, изглеждат смешни и дребнави. В крайна сметка те са насочени към това в Кюстендил да не се реализира подобна дейност", заключи директорът на кюстендилската болница.