Бюро по труда набира берачки на малини за Португалия
Бюро по труда набира берачки на малини за Португалия / Дарик радио,архив

Агенцията по заетостта обявява набиране на кандидатки за бране на меки плодове /малини/ в Португалия. Подходящите кандидати трябва да имат опит в селскотопанската работа и опит в бране на меки плодове или опит в бране на други плодове.
Крайната дата за кандидатстване в бюрото по труда в гр.Кюстендил е 08 януари 2016 година по оферта 3514 Интервютата ще се състоят в средата на месец януари 2016 г.
Работата е за период 2-3 месеца, заминаването започва от м. февруари, кампанийният период е април и май. Работата е в оранжерии, предимно се берат малини, в някои случаи и ягоди.
Заплащането е месечно 725 евро брутна заплата.Работодателят осигурява настаняване, като се заплаща само по 1 евро на ден за консумативи /ток, вода/.Пътуването от България до Португалия е организирано и се поема от работодателя, като се удържа от първо заплащане. Пътуването от Португалия до България е за сметка на работодателя само при условие, че се изпълнят всички условия на договора и се работи до приключване на кампанията. За всеки отработен ден се изплащат по 4,27 евро за храна, като тези средства се начисляват към месечната заплата и се изплащат с нея. Извънреден труд се заплаща допълнително.
За допълнителна информация в Дирекция „Бюро по труда" Кюстендил, ул."Демокрация" 44, етаж 7, стая 6 и 7 и Филиал "Изток", ул."Овощарска" 1.