България на гражданите оглежда за депутати нормални и морални хора
България на гражданите оглежда за депутати нормални и морални хора / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Листата с кандидат- депутати от партия "България на гражданите" за Кюстендилски избирателен район ще стане ясна след 21- ви март. Нашите предложения ще бъдат утвърдени от Националния съвет. Търсим нормални и морални хора, с принос за развитието на областта, казаха областният и общинският координатор за Кюстендил, Силвия Велкова и д- р Румен Гогов.

Увеличаване на бюджета за здравеопазване и образование, създаване на условия за инвестиции, гарантирани условия за създаване на 150 000 работни места са сред приоритетите в бъдещата управленска програма на "България на гражданите".

"БСП обещава 250 000 работни места,но разликата е, че ние гарантираме подходящи условия на бизнеса, за да се разкрият 150 000 работни места до 2 години. Държавата не може да разкрива работни места. По време на управлението на Бойко Борисов безработните се увеличиха с 400 000 души, а 100 000 предприятия спряха работа", коментира областният координатор Силвия Велкова.

Партията с лидер Меглена Кунева се обявява за нова конституция, по- малко депутати в Народното събрание и отпадане на привилегиите им, както и за намаляване с ½ на държавната субсидия за партиите.

"България на гражданите" се ангажира, ако управлява да бъдат увеличени бюджетните заплати на работещите в здравеопазването, образованието и полицията.

"Отиде си безличен, анонимен и некомпетентен парламент. Правителството бе най- слабото от 1989 г.", коментира общинския председател д- р Румен Гогов. Той анонсира предложенията на партията в сферата на здравеопазването. На първо място това е създаването на електронна здравна карта, полезна и за лекари, и за НЗОК, и за пациента.

"Трябва да се оптимизира бюджета  и дейността на НЗОК. Правителството на ГЕРБ национализира резерва на касата от 2 млрд. лв. Преди години за зъболечение се падаха 9%, в момента те са 4% от бюджета на касата. Ние ще предвидим повече пари за стоматологична помощ, като за хората от третата възраст ще има по една безплатна протеза, а лечението на деца до 7- годишна възраст ще е безплатно", заяви д- р Гогов.