Боян Милушев и Ивайло Константинов с номинации за евродепутати от ГЕРБ в областта
Боян Милушев и Ивайло Константинов с номинации за евродепутати от ГЕРБ в областта / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Томислав Дончев, който ще води листата на ГЕРБ на изборите за евродепутати е и най- номинирания за Европейския парламент от организациите на партията в Кюстендилска област, в Трекляно, Невестино, Рила, Бобошево, Бобов дол и Дупница. Досегашните евродепутати Мария Габриел и Моника Панайотова също са номинирани от ГЕРБ- Кюстендил, каза за Дарик депутатът и областен координатор Кирил Калфин. Мария Габриел е предпочетена от структурите в Кюстендил, Трекляно, Кочериново, Бобов дол и Сапарева баня.
Кюстендилската организация на ГЕРБ дава своите предпочитания и за Преслав Борисов, който има офис в града и Моника Панайотова.
Бившият парламентарен секретар на Министерството на културата Боян Милушев и бившият председател на ОС- Дупница Ивайло Константинов също са предложени за Европейски парламент от местните организации. Номинация има и бившият регионален министър Лиляна Павлова.