Августин Спасов със заявка за националния отбор
Августин Спасов със заявка за националния отбор / БФБ

Августин Спасов стана републикански шампион за юноши на Държавния лично- отборен шампионат по борба в Сливен. Състезателят на кюстендилския клуб "Васил и Георги Илиеви" доказа, че е най- добрият в категория до 50 кг., като не даде никакъв шанс на съперниците си. Спасов даде заявка и за участие с националния отбор на ЕП в Скопие и на Световното първенство, на което домакин ще е София. В същата категория, трети се нареди Георги Захариев.
Сребърни отличия за клуба завоюваха Йордан Анев и Айрън Рамадановски, съответно с категории- 55 и 84 кг.
Галин Галчов не успя да свали нужните килограми, за да влезе в титулярната си категория и се бори при по- тежките, до 84 кг, където завърши 5- ти. Благовест Линджов е 7- ми при 74- килограмовите, след много добри борби.
В отборното класиране при юношите, кюстендилската школа е на трето място, с равни точки с НСА- Академик, които са втори, защото имат повече състезатели- Шампиони са борците от "Левски".

Августин Спасов със заявка за националния отбор
netinfo

"Интересна бе почетната стълбичка за отборното класиране, напълно кюстендилска. Светослав Миленков е наш възпитаник. Денислав Чамишки, преподавател в НСА е също наш възпитаник и за мен бе истинско удовлетворение да видя как мой кадри работят и вървят напред, и предават наученото от мен на своите възпитаници. Млади момчета са и имат бъдеще, въпреки че не ги забелязват от националния отбор", коментира в интервю за спортната рубрика "На старт" главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.
Петима борци от Кюстендил ще участват на лично- отборния шампионат за кадети, на 8- 9 май в Сливен.