Атанас Кирилов : Пожелавам на колегите да оцелеем в тези трудни времена
Атанас Кирилов : Пожелавам на колегите да оцелеем в тези трудни времена / Дарик Кюстендил, архив

46 са регистрираните строителни фирми в Кюстендилска област, от тях 26 са в Кюстендил. Това съобщи председателят на Строителната камара Атанас Кирилов. През тази година 6 фирми не са потвърдили регистрацията си в камарата, но има нови 4. На днешния ден строителите празнуват професионалния си празник.

"Пожелавам на колегите да оцелеем в тези трудни времена и дано това, което общината в Кюстендил предприема като изпълнение на Балнеологичния център се реализира, за да може да живнем малко. През тази година очаквам около 65 % като изпълнение на обеми работа спрямо предходната година. В Кюстендил няма обекти, които да заслужават вниманието на инвеститори, строители и медии", заяви Кирилов.

Според него изхода е печеленето на повече проекти пред европейските фондове. "Правителството не може да осигури необходимите средства за инфраструктурата, ремонти и нови сгради. Община Кюстендил изпусна два големи проекта за около 7- 8 млн. лв. За това имаме и договореност с кмета Петър Паунов, камарата да помага безвъзмездно при подготовката за техническата спецификация на проектите, за да може да се насочат средства към Кюстендил", каза още председателят на Строителната камара Атанас Кирилов.