Абсолвенти от ВСУ в Кюстендил получиха дипломите си на тържествена церемония
Абсолвенти от ВСУ в Кюстендил получиха дипломите си на тържествена церемония / ВСУ

https://www.facebook.com/vsukn/photos/?tab=album&album_id=660292217457838

 

http://nauchi.org/wp/priem/

На официална церемония тържествено бяха връчени дипломите за степен бакалавър на първия випуск на ВСУ "Черноризец Храбър" Кюстендил. 25 студенти абсолвенти облечени в тоги получиха поздравления от проф. д-р Павел Павлов заместник-ректор по научно-изследователската дейност на ВСУ.

 

 

 


На церемонията в сградата на бившия изчислителен център присъстваха проф. д-р Павел Павлов заместник-ректор по научно-изследователската дейност на ВСУ, проф. д-р Йордан Гьорчев, президент на Международен Славянски институт Република Македония, доц. Бойко Соколовски /Мениджър на МЦСП/, зам. кметът на община Кюстендил Светослав Василев, председателят на Читалище „Братство" Иван Андонов, директорът на бюро по труда Юлиана Хаджиева, комисар Румен Борисов, началник полицейско управление ГП, общински съветници.
ВСУ "Черноризец Храбър" провежда обучение в гр. Кюстендил на студенти по акредитирани бакалавърски и магистърски програми. Създадат се и собствени кадри - тече подготовка за защита на докторска степен.

 

 


„Проф. Черноризец Храбър е един модерен и изключително креативен университет, който реализира една от най- модерните форми но обучение в нашия град- дистанционната.Пожелавам си днес да успеем да планираме съвместно с бизнеса развитието на обучения, които да предлагаме, за да можем да планираме поне 5 години и повече напред заедно връзката с бизнеса", заяви при откриването на церемонията доц. Бойко Соколовски /Мениджър на МЦСП/.
Той е категоричен, че не може един университет, който е на 100, 200 км. от Кюстендил да направи тази връзка, трябват хора на място, които имат виждане, стратегическо мислене за бизнеса и града. Абсолвентите поздрави и проф. д-р Павел Павлов заместник-ректор на ВСУ.

 

 


„Позволете ми да ви предам най- сърдечните поздрави на президента на ВСУ „ Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова, на ректора на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева, на академичния съвет и на всички колеги, които са съпричастни на обучението в Кюстендил. Истина е, че става дума за нови, разчупени форми обучение, истина е че без да подценяваме редовното обучение, което е една възможност да има академична среда, в днешно време, като че ли няма време и се налага да търсим нови мобилни форми. Задочното, дистанционното мобилно обучение в нашите сложни икономически условия се налагат като една от перспективните форми на обучение", заяви проф. д-р Павел Павлов.
Той определи предимствата за дистанционно обучение във ВСУ в Кюстендил така:
„Въпреки, че Благоевград и София са близки става много трудно в днешно време човек на отделя време и ресурси да пътува и всеки предпочита да учи, в града, в който работи и живее. Друго предимство е възможността да получиш легитимни документи. ВСУ остава все още единственият в България, който притежава трите знака на ЕК, отличаващи качеството на висшето образование - DS Label, за прилагането на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити - ECTS Label и за постижения в областта на научните изследвания - HR Logo, което показва че Варненският свободен университет е конкурентен в европейското и световното образователно пространство. Друго предимство е възможността за активни и интерактивни методи на обучение, част от занаятията са дискусии, курсови работи. В целия свят лекционното обучение в класическия му вид все повече отпада, търси се диалоговата форма и самостоятелната работа", коментира проф. д-р Павел Павлов.
За учебната 2016/2017 г., ВСУ "Черноризец Храбър" Кюстендил приема студенти по следните Бакалавърски програми:

 


• Международен публичен и бизнес мениджмънт (Р,З) BG
Бизнес администрация и мениджмънт (Р,З,Д) BG
• профил "Мениджмънт на туризма"
• профил "Международен бизнес мениджмънт"
Публична администрация и мениджмънт (Р,З,Д) BG
• профил "Съдебна администрация"
• профил "Административен мениджмънт"

Бизнес администрация и мениджмънт с китайски език (Р,З,Д) BG
• профил "Международен бизнес мениджмънт"
• профил "Мениджмънт на туризма"
ВСУ "Черноризец Храбър" Кюстендил приема студенти по следните Магистърски програми:
• Европейска администрация и мениджмънт BG/RU
• Администрация и право BG
• Мениджмънт и психология BG
• Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса BG
• Връзки с обществеността и брандинг в управлението на бизнеса и духовната сфера BG
• Административно управление на миграционни процеси BG
• Бизнес администрация в туризма BG
• Европейска администрация и управление на проекти BG
ВСУ "Черноризец Храбър" Кюстендил се намира на адрес: гр. Кюстендил, ул. "Добруджа" 2А, сградата на бившия изчислителен център.
Приемен изпит - 30 Юни 2016
За справки и записвания: 0887 700 544; 0887359730