6 фирми искат да рехабилитират уличната мрежа в Дупница
6 фирми искат да рехабилитират уличната мрежа в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

В открито заседание днес, комисията по избор на изпълнители за рехабилитация на уличната мрежа на територията на община Дупница, отвори офертите. Общо 6 фирми са подали документи за 4-те обособени позиции - ремонт на градските улици, ремонт на тези по селата, четвъртокласна и републиканска мрежа. Общата прогнозна стойност е 325 451,66 лева без ДДС. За Дупница са предвидени 175 000 лева за изкърпване на дупки, за улиците по селата сумата е 83 333 лева, за четвъртокласната - 60 870 лева и за републиканската - 6 247 левa.
И 6-те участници участват за първите три позиции - "Инфракорект Строй" ЕООД, "Нивел Строй"ЕООД, "Мегаинвест-холд" ЕООД, "Галчев инженеринг" ЕООД, "Автомагистрали Хемус" АД и "Меридиан" ЕООД. От тях, три участват и за най-малката поръчка - за републиканската пътна мрежа.
Не попадат за рехабилитация улиците, на които им предстои цялостно преасфалтиране по интегрирания градски транспорт, който засяга над 7 километра улици в града. За тази дейност, както е вече известно са осигурени няколко милиона лева. Комисията с председател зам.кмета по европроектите Красимир Георгиев продължава работа по проверка допустимостта на документите, след което ще насрочи дата за отваряне на ценовите оферти.