4 спрени сечища и 4-ма наказани служители на горско стопанство през 2016 г. на територията на РДГ- Кюстендил
4 спрени сечища и 4-ма наказани служители на горско стопанство през 2016 г. на територията на РДГ- Кюстендил / netinfo

4 заповеди за спиране на сечища на територията на Горско стопанство- Дупница заради нарушения е издал от началото на годината досега директорът на РДГ-Кюстендил Здравчо Тодоров. Причината е нарушаване на предвидения обем на дървесината, която трябва да бъде отсечена.

Има наказани 4-ма служители от горско стопанство, което се намира на територията та Пернишка област. Съвсем скоро ще бъде отнет лиценза и на един лесовъд. До този момент са издадени 3742 позволителни за сеч в държавна горска територия. В недържавни горски територии разрешителните на 1347.

„Сред други констатираните нарушения са такива за сеч на немаркирани дървета и разрушаване на горските пътища", заяви директорът на РДГ- Кюстендил Здравчо Тодоров.

329 акта са съставени от служители на РДГ-Кюстендил от началото на годината при 3866 извършени проверки. 157 от тях са по Закона за лова, 3 по Закона за рибарство и аквакултури, а останалите са по Закона за горите.

„По-големият процент от нарушенията са при добива на дървесина и по-малък процент при транспорта на дървесината", допълни Тодоров.