11-та книга на Георги Тихолов представиха в читалище Братство
11-та книга на Георги Тихолов представиха в читалище Братство / Дарик Кюстендил

 "Нестандартни притчи 2" е 11-та книга на сатирика, шахматиста и математика, Георги Тихолов, която представиха в читалище "Братство". Гости  бяха  директорът на Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров" София Пейчева, както и ценители на изящното изкуство.Литературният критик Константин Еленков не успя да присъства, но изпрати своята рецензия. Прочете я Петър Шейков от "Държавния архив " в Кюстендил.

"Георги Тихолов с издаването на книгата си, ни дава пример за младежко и съвременно мислене. "Един пешком, а други рушветком" е иновационно и като мислене и като словотворчество. Новото в тези "Нестандартни притчи 2" е снизхождението на Тихолов и слизането му до жанра на повествованието", казва в рецензията си Константин Еленков. Според него, кюстендилският сатирик е пример за кратки изрази и цар на каламбура и посочва пример-  "Дарение за дарение". 

Първата си книга Георги Тихолов издава през 1968-ма година. Автор е и на изданията - "Трън в петата", "Шапка на тояга", "Весел цайтнот " и "Тихи уловки". В Кюстендил има много сатирици- Благой Евтимов, Йордан Станков, Васил Пигов и др., явно във вашия град има почва за тях, е написал още в рецензията си Константин Еленков.

11-та книга на Георги Тихолов представиха в читалище "Братство"
netinfo