/ iStock/Getty Images
Те са подпомогнали 21 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната
Прокуратурата привлече като обвиняеми - на 32 и 36 г., за това, че противозаконно подпомогнали 21 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха от обвинението.

На 12 март, на автомагистрала “Марица“ в землището на Любимец полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил, движещ се в посока София. В автомобила били открити 21 мъже, всички граждани на Афганистан.

Заловиха 43 мигранти край Стара Загора

Сред тях се намирало и 15-годишно дете. Установено било, че чужденците влезли в България от Турция в землището на с. Маточина. Водачът на автомобила И.П. успял да избяга, но няколко часа по-късно бил задържан от полицейските служители.

В автомобила пътувал и друг. Двамата обвиняеми трябвало да транспортират групата до Любимец, като за това щели да получат възнаграждение. Те са установени по време на проведена специализирана полицейска операция на Районно управление-Свиленград за противодействия на незаконната миграция. 

Двамата са задържани за срок до 72 часа. Чужденците ще бъдат настанен в миграционен център. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на прокуратирата.