Пожар, Сакар
Пожар, Сакар / Областна администрация, Хасково
Пожарът в Сакар все още не е локализиран, информират от областната администрация  Хасково. Заради падането на температурите през нощта, той временно утихна. Сега няма вятър и гасенето е по-ефективно. Заради силно пресечената местност пожарът  се гаси основно на ръка. 

На терен от сутринта работят около 100 човека. Вече пристигна тежката верижна машина от РДБПЗН-Бургас, която ще прави просеки и ще разширява пътища, за да пресече разпространението на огъня. 

Военните от формирование 52 740 в Хасково също се включват в гасенето на пожара между селата Филипово,  Присадец, Маточина и Варник. 

Пламъците обхванаха терени в две общини, затова и доброволните формирования на Свиленград и Тополовград се включват днес в работата по овладяване на пожара. 

През цялата нощ там работеха 5 противопожарни екипа и 3 екипа от Държавното горско стопанство със съответната техника. От вчера на обяд до тази сутрин пламъците унищожиха 2000 декара сухи треви, нискостеблена растителност и лесонепригодни площи. Няма преки загуби за селските стопани, няма имуществени загуби. Пожарът е далече от селата и няма застрашени хора, съобщават още от областната управа.

Огнеборците не дават прогнози кога ще бъде локализиран пожара, защото с повишаването на температурите и усилването на вятъра ситуацията може внезапно да се усложни.