В Центъра за деца от семеен тип днес получиха нови играчки и дрехи
В Центъра за деца от семеен тип днес получиха нови играчки и дрехи / DarikNews

Дрехи, обувки, санитарни принадлежности, играчки и лакомства дариха днес съветниците от група „Да за Димитровград" на Центъра за настаняване от семеен тип, открит преди седмица. Акцията по събиране на средствата и закупуване на дарението осъществили вчера, в деня на Свети Стилян Детезащитник.

Пет са децата, настанени в социалния център- 3 момичета и 2 момчета, които дойдоха от хасковските домове „Надежда" и „Асен Златаров". Две от децата са 9-годишни, а най-малкото е 4-годишно. Всички са от община Димитровград.  За тях на смени се грижат трима детегледачи, социален работник и управителят Ивелина Никифорова, която днес заедно с децата прие дарението и изрази надежда, че в навечерието на Рождество Христово димитровградчани ще се сетят за тези деца, лишени от родителска грижа и ще помогнат с каквото могат.

В Центъра за деца от семеен тип днес получиха нови играчки и дрехи
netinfo

Увереност, че ще има хора, готови за предстоящите коледни и новогодишни празници да приютят в дома си децата от социалния център, сподели председателят на местния парламент Стефан Димитров. Той припомни, че предстои скоро в Димитровград да започне реализацията на програма за обучение на приемни родители, финансирана по ОП "Развитие на човешките ресурси", както и да стартира изграждането на втори подобен център от семеен тип, който ще е в кв. Черноконево и ще приюти 12 деца без родители.

След като днес гостуваха в социалния център, съветниците от „Да за Димитровград" заведоха децата на кастигна „Надиграй ме", който се проведе в общинския театър „Апостол Карамитев".