Трафиканти прегазиха граничен полицай при гонка
Трафиканти прегазиха граничен полицай при гонка / Darik News, архив

Граничен полицай пострада тежко при автомобилна гонка с трафиканти на нелегални имигранти край граничната бразда, потвърдиха от Гранична полиция.

Инцидентът станал по-рано днес в близост до село Сладун, където граничният патрул засякъл две леки коли с хасковска регистрация, превозващи нелегални от Турция. Те не се подчинили на сигнала да спрат и последвало преследване, като граничарите предупредили по телефона свои колеги да блокират пътя. Малко преди село Сладун граничният полицай Александър Райков застанал на платното и подал на връхлитащия автомобил сигнал да отбие и спре. Той продължил с пълна газ, а прегазеният охранител бил откаран в свиленградската Бърза помощ, където констатирали множество фрактури. Пострадалият е транспортиран в ортопедично отделение в Пловдив, без опасност за живота. Според лекарите има риск да остане инвалид, ако лъчевият нерв на ръката му е сериозно засегнат.

Полицаите по границата издирват избягалите трафиканти, за които се знае, че са от Харманли. Те изоставили двата автомобила малко след произшествието и изчезнали пеша.