Снежен човек на модерна баба победител в димитровградския конкурс
Снежен човек на модерна баба победител в димитровградския конкурс / Дарик радио, Хасково

Конкурс за най-оригинален снежен човек и бой със снежни топки организираха за втора поредна година в Димитровград читалище „Левски“ и администраторският екип на групата Dimitrovgrad, Bulgaria в социалната мрежа с подкрепата на общината. На площада пред сградата й, от 18 ч. снощи се събраха около 20 димитровградчани- повечето младежи и семейства с деца. Осигурени бяха озвучаване, топли напитки, бульон и вода. Безплатна фотосесия направи Инко Бургелов.

Жури начело с председателя на комисията по култура в местния парламент- скулпторът Гроздан Грозев, в чийто състав бяха още председателят на читалището Здравко Нейчев и фотографът Инко Бургелов, определи победителите. Авторите и на 40-те снежковци на димитровградския площад бяха обявени за първенци и получиха наградите- две торти, осигурени от местни сладкарници и 3 ваучера за пазаруване всеки на стойност по 50 лв. плюс още един за професионална фотосесия в студиото на Бургелов.  Той бе за двете момичета, които направиха от сняг модернистична фигура на атрактивна баба с червило и очила.

Снежен човек на модерна баба победител в димитровградския конкурс
netinfo

И миналата година направихме тази инициатива с мотото „Димитровград ще изненада снега“ навръх Ивановден, затова тази година добавихме „Епизод 2“. Участниците са по-малко, но пък качествени- преброихме смелчаците, коментира с усмивка водещият на събитието Михаил Нейчев.

Снежен човек на модерна баба победител в димитровградския конкурс
netinfo

10 бяха миналата година фигурите от сняг, а настоящият председател на журито Гроздан Грозев сътвори снежен Георги Димитров. За тази той имаше идея да направи фигура на Пеньо Пенев от сняг, но изключително студеното време превърна този на площада в ледени късове, с които бе трудно да се работи качествено.

Снежен човек на модерна баба победител в димитровградския конкурс
netinfo

Обмисляме варианта да не чакаме догодина Ивановден за „Епизод 3“, а да го направим още при следващия снеговалеж през тази година, коментираха организаторите. Искаме с това събитие да покажем, че снегът през януари не е бедствие и апокалипсис и можем да гледаме на него, като възможност и за творчество и за забавление, каза още Михаил Нейчев малко преди на финала да започне боят със снежни топки, за който участниците се разделиха на два отбора, а победител не бе излъчен. Всички, които бяха тук в тази истински мразовита вечер, са победители, обявиха организаторите и връчиха грамоти.