С фолклорна програма стартира традиционният есенен свиленградски панаир
С фолклорна програма стартира традиционният есенен свиленградски панаир / netinfo

Традиционният есенен свиленградски панаир стартира тази седмица. На откриването в парк "Младежки" се представиха певчески и танцови самодейни колективи. В програмата участваха детският танцов състав "Свиленче", фолклорните танцови състави "Свила", фолклорна танцова формация "Илинден" към НЧ "Просвета-1870" и детската фолклорна група "Лъчи от Тракия" при СОУ "Д-р П. Берон".

Както всяка година последната неделя на месец септември е кулминацията на местния събор. В тези дни Свиленград се посещава от гости от цяла България, както и от близките райони на Гърция и Турция. 101 фирми и търговци участват в тазгодишния панаир. Преобладават щандовете за промишлени стоки – 54 броя, 28 са фирмите за хранителни стоки, 3 заведения предлагат скари и чевермета, а за децата са разположени 16 различни атракции – люлки, влакчета, надуваеми къщи, батути и много други.

Районът на събора - парк „Младежки”, в момента се обновява и облагородява с нови алеи, зони за отдих с цветни площи и многобройни паркоместа по проект на Община Свиленград.