Протести цепят Меричлери, замесват и активисти на ГЕРБ
Протести цепят Меричлери, замесват и активисти на ГЕРБ / DarikNews
Протести цепят Меричлери, замесват и активисти на ГЕРБ
31793
Протести цепят Меричлери, замесват и активисти на ГЕРБ
  • Протести цепят Меричлери, замесват и активисти на ГЕРБ

Два паралелни протеста- „за" и „против" дейността на кариера за добив на варовик нажежиха страсти днес край Меричлери- градче с 2000 жители. Част от хората там, водени от лидера на политически клуб „Екогласност" Емил Георгиев въстават в защита нивите си, околната среда и минерален извор, който от години се ползва единствено за общинския басейн, отдаден под наем. Останалите хора, които протестираха днес на градския площад там, пазят работните си места.

Протести цепят Меричлери замесват и активисти на ГЕРБ
netinfo
питейната Кариерата е заплаха за питейната вода и минералния ни извор, са опасенията на протестиращите против нея около 100 меричлерци. Част от тях недоволстват, че фирмата, получила държавна концесия, според тях незаконно заграбила имотите им. Инициативният комитет против кариерата вини кметицата Ваня Славова, че разрешила концесията. Ще подам жалба за клевета, категорична бе днес тя

Според лидера на политическия клуб „Екогласност" и председателя на Инициативния комитет Танко Русев активисти на ГЕРБ в региона заплашвали стопанисващия до неотдавна минералния извор Петко Стойчев, който вече е покойник.

Председателят на Общинския съвет Катя Чалъкова определи отправените и обвинения, като долна лъжа. Най-малкото е неморално да се използва паметта на един човек с користни цели, коментира тя. Още по-категоричен бе Антон Вълков, който заяви за „Дарик", че ще съди отправилите му тези обвинения.

„Екоклеветници, не ни превръщайте в гурбетчии!" бяха лозунгите издигнати на паралелния митинг, организиран от миньорската федерация на КНСБ в центъра на Меричлери. Ако ви вземат работните места, 30 000 миньори от цялата страна ще се изправят във ваша защита, каза той пред митингуващите работници.

Над 20 от камионите на фирмата-концесионер днес паркираха по пътя към кариерата с надписи: Политически клуб „Екогласност" иска да ни остави без работа!".

Повече от двата протеста и аргументите на двата враждуващи вече в Меричлери лагера- чуйте в звуковия файл.