Продължават полицейските проверки за безакцизни цигари и тютюн
Продължават полицейските проверки за безакцизни цигари и тютюн / DarikNews.bg, Архив

1 120 цигари без акцизен бандерол са открити и иззети от полицията в Хасково от различни обекти на бул.”България” и ул.”Картечар”.

При проверка в гараж на ул. “Акация”, стопанисван от 37-годишен хасковлия, са открити 270 бандерола с холограмен стикер и надписи “Акцизен бандерол”. Предстои от полицията да изпратят писмо до Министерството на финансите с цел установяване произхода на бандеролите и експертна справка. По случая е образувана полицейска преписка.

При проверка в частен дом в Хасково, на ул. „Трайчо Китанчев”, обитаван от 55-годишен, е открит и иззет найлонов чувал с около 1,5 кг листа с цвят и мирис на тютюн. Открит е и пластмасов леген с 0,8 кг натрошена маса с цвят и мирис на тютюн и 6 найлонови пакетчета с по 20 готови саморъчно направени цигари. Образувано е досъдебно производство.

Още 340 цигари без акцизен бандерол са иззети при полицейска проверка в търговски обект в харманлийското с. Иваново.

В Свиленград, в БМВ, собственост на 42-годишен свиленградчанин, са открити и иззети 600 цигари без акцизен бандерол.

При полицейска проверка в частен дом в Любимец, собственост на 37-годишен от града, са открити и иззети 4 ръчни машинки за направа на цигари, кутия с 450 заготовки и 670 грама жълта нарязана суха маса с мирис на тютюн.